RECETAS CASEIRAS PARA APROVEITAR O PAN

Taxar e aproveitar toda nosa comida antóllase como un reto complicado. Aínda así, o pan é un alimento versátil que nos permite todo tipo de combinacións. É por iso que desde a panadería artesá da cidade de Lugo, Casa Raposo, ofrecémosche unha serie de consellos e recetas caseiras para que nunca teñas que tirar o teu pan. Alá imos!

PAN RELADO

Facer pan relado é moi fácil, pero se segues unha serie de trucos podes conseguir un resultado de primeiro nivel. O primeiro deles é refregar polo pan allo ou algunha das especias que nos interesen, só no caso de que queiramos darlle ao noso resultado un toque especial. Despois é moi sinxelo: romper o pan en anacos,  triturarlo, estendelo nunha bandexa e enfornalo a uns 140 graos.

 

PICATOSTES

Os  picatostes son simples dados de pan fritos, pero dan un resultado espectacular como acompañamento de calquera comida de culler ou ensalada. A súa elaboración é tan sinxela como cortar pan que comece a estar duro no tamaño que queiramos que teñan os dados. Posteriormente pasarémolo pola tixola con pouco aceite e preocupándonos que se cociñan todas os lados. No medio da elaboración podemos complementalos con sal ou especias.

 

TORRIJAS

As  torrijas son un postre que habitúa a triunfar en calquera fogar. Son un pouco laboriosas pero se che gusta o doce, non che custará nada facelas. Para comezar cortamos o pan en  rebanadas e colocámolo nunha fonte. Nun cazo quentamos leite cunha rama de  canela, 4 culleradas de azucre e a pel dun limón. Cando ferva o  vertemos sobre o pan para que se empape.

Posteriormente poñemos unha tixola con aceite ao lume. Cando estea quente  rebozamos as  torrijas con ovo e dourámolas lentamente. Agora só quedaría botarlles azucre, deixalas arrefriar e gozar delas.

 

MIGAS 

Para facer migas pódense empregar unha infinidade de combinacións. A continuación explicámosche cal é o procedemento, pero podes probar novos sabores e aplicar os ingredientes que consideres oportunos. O primeiro paso é cortar anacos de pan duro, humedecelos con pan e deixalos repousar. Posteriormente pasamos allos e touciño nunha tixola con aceite quente, á que posteriormente incorporaremos o pan. Mesturamos todo e listo, o pan recollerá todo o sabor e completará unha comida de  rechupete.

Se coñeces algunha outra receita que deba   mos incluír en posteriores listas, na panadería artesá da cidade de Lugo Casa Raposo estaremos encantados de que nola contes. Déixanos un comentario e cociñemos xuntos!

 

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *